Business Internaţional

Economia SUA a crescut cu 2,9% în trimestrul al treilea, un record al ultimilor doi ani

Economia SUA a crescut cu 2,9% în trimestrul al treilea,...

Autor: Mediafax

28.10.2016, 18:22 198

Economia Statelor Unite ale Americii s-a mărit cu 2,9% din iulie până în septembrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând astfel cea mai rapidă creştere economică din ultimii doi ani, anunţă CNN.

În timp ce economia s-a dezvoltat în al treilea trimestru, creşterea pe 2016 a ajuns la 1,7%, fiind mai mică decât mediile istorice.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a numit creşterea trimestrială „modestă”, în timp ce Barclays, compania de servicii financiare şi bancare şi cercetătorii de la High Frequency Economics au etichetat creşterea ca fiind una „solidă”.

În al treilea trimestru, cumpărătorii americani au continuat să infleunţeze creşterea, în timp ce cheltuielile de afaceri nu au reprezentat un impediment. De asemenea, comerţul a avut un aport semnificativ la creşterea din trimestrul al treilea.

Exporturile au crescut cu 10% în trimestrul III, cea mai bună evoluţie în ultimii trei ani. Un export masiv de boabe de soia reprezintă o explicaţie pentru creşterea exporturilor, susţin economiştii, China fiind cel mai mare comparator de boabe de soia din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO