Business Internaţional

Elveţia, o ţară cu 8 mil. locuitori, sufocată de imigranţi. Creşterea este de 15% anul trecut

Imigraţia în Elveţia a crescut cu 15 la sută în 2011, în raport cu anul precedent

Autor: Ioana Bojan

13.02.2012, 10:13 3021

Imigraţia în Elveţia a crescut cu 15 la sută anul trecut în raport cu 2010, potrivit statisticilor Oficiului Federal al Migraţiei (ODM), publicate duminică de presa elveţiană, relatează AFP.

Aproximativ 75.000 de persoane s-au stabilit în Elveţia în 2011, a declarat purtătorul de cuvânt al ODM, Michael Glauser, intervievat de agenţia de presă ATS.

Majoritatea acestor persoane sunt originare din state membre ale Uniunii Europene.

Aceasta este prima dată în doi ani când imigraţia creşte din nou, precizează ODM.

Introducerea în mai 2011 a libertăţii totale de circulaţie pentru opt state membre UE a provocat o creştere moderată a imigraţiei cetăţenilor acestor ţări către Elveţia, potrivit ODM.

Glauser a mai precizat că 4.700 de cetăţeni ungari, polonezi, slovaci, sloveni, cehi sau originari din ţările baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) s-au stabilit în Elveţia anul trecut.

Dar majoritatea imigranţilor din 2011 proveneau în continuare din statele membre mai vechi ale UE, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Conform ODM, 1,77 milioane de străini locuiau în decembrie 2011 în Elveţia, ţară care are cu puţin sub opt milioane de locuitori.

Ioana Bojan, ioana.bojan@mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO