Business Internaţional

Evoluţia criptomonedelor: Ripple a avut un trimestru dezastruos cu o scădere de 74% după o creştere de 35.000% în 2017, în timp ce întreaga piaţă de criptomonede a scăzut cu peste 50% în 2018

Evoluţia criptomonedelor: Ripple a avut un trimestru...

Autor: Alex Ciutacu

31.03.2018, 11:06 2330

Criptomoneda Ripple a înregistrat, în primul trimestru, cea mai proastă performanţă dintre toate monedele digitale, din punct de vedere al capitalizării de piaţă, potrivit CNBC.

Întregul sector a fost lovit dur anul acesta din cauza dezbaterilor aprinse cu privire la reglementarea acestui tip de active, la care s-a adăugat un „boicot” de advertising, din partea giganţilor Facebook, Google şi Twitter care au anunţat că vor interzice reclamele cu criptomonede în cadrul platformelor proprii.

Întreaga capitalizare de piaţă a criptomonedelor a scăzut cu peste 50% anul acesta, potrivit CoinMarketCap. Ripple a înregistrat cea mai mare scădere, de peste 74%, iar cele mai mari două criptomonede, din punct de vedere al capitalizării de piaţă, bitcoin şi ethereum au scăzut de asemenea cu peste 40%.

Compania Ripple din San Francisco lucrează la o reţea globală pentru plăţi rapide. XRP este numele monedei digitale pe care instituţiile financiare din reţea o pot utiliza pentru a tranzacţiona rapid.

Criptomoneda a înregistrat o creştere impresionantă anul trecut, de 35.000%, după ce a început anul la mai puţin de un cent, potrivit datelor de pe platforma CoinMarketCap. Ripple a atins maximul de 3,5 dolari în data de 7 ianuarie, iar vineri la ora 12.00 se tranzacţiona la 0,53 dolari.

XRP are o capitalizare de piaţă de aproximativ 21 de miliarde de dolari şi este listată la peste 60 de exchange-uri de criptomonede, dar nu este încă valabilă pe cel mai popular exchange din SUA – Coinbase.

În total, cele mai mari scăderi din primul trimestru au fost înregistrate de Cardano – 77,7%, Ripple – 74,87% şi Bitcoin Cash – 66%, în timp ce cele mai bune performanţe au fost înregistrate de VeChain – 26% şi de Tron – 9,25%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO