Business Internaţional

Exporturile germane au scăzut semnificativ în iulie

Exporturile germane au scăzut semnificativ în iulie

Autor: Mediafax

10.09.2016, 15:15 208

Cererea de bunuri de origine germană a scăzut cel mai mult în ţările din afara Uniunii Europene, în luna iulie înregistrându-se cea mai mică rată de export din ultimul an. Exportul către ţări precum China, Rusia, Japonia sau Statele Unite s-a micşorat cu 13,8% în iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar exporturile în ţări din afara zonei euro, precum Marea Britanie, au scăzut cu 8,8%.

„Luna iulie nu a fost în mod clar o lună bună pentru Germania”, a declarat economistul ING Carsten Brzeski.

Comenzile industriale au înregistrat o creştere uşoară în iulie, iar producţia a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii doi ani. Faţă de luna iunie, importurile au scăzut şi ele cu 0,7% în iulie.

Pentru că economia Germaniei este susţinută de schimburile comerciale de durată cu alte ţări, în ciuda scăderilor evidente, surplusul comercial a ajuns la 19,4 miliarde de euro în luna iulie.

Economistul băncii Commerzbank Ralph Solveen susţine că scăderea exporturilor reflectă, în principal, factori precum vacanţele planificate în luna iulie. „Totuşi, exporturile nu vor fi motorul economiei germane în lunile care urmează”, a adăugat Solveen.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO