Facebook ar putea fi amendată de Uniunea Europeană în contextul acordului cu WhatsApp

18 mai 2017 Autor: Anca Olteanu

Facebook ar putea primi o amendă de la Uniunea Europeană, începând de joi, pentru că a indus în eroare reglementatorii în timpul analizei din 2014 a preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, potrivit unei surse citată de Bloomberg.

Comisia Europeană nu va răsturna decizia în cazul aprobării achiziţiei de 22 de miliarde de dolari, potrivit persoanei citate de Bloomberg, care a cerut să rămână anonimă, pentru că amenda nu a fost făcută încă publică.

Comisarul european Margrethe Vestager a luat în vizor compania după ce Facebook a anunţat schimbări ale politicii de confidenţialitate, în august, care ar permite platformelor care îşi distribuie reclamele pe Facebook şi Instagram să extragă date de la WhatsApp. Compania a informat UE, în 2014, că nu va combina datele WhatsApp cu alte servicii, dar a făcut acest lucru anul trecut, scrie Bloomberg.

Amenda din partea autorităţii europene vine în urma unor luni de probe ale politicilor de confidenţialitate pentru mutarea datelor WhatsApp. Facebook a fost de acord să suspende folosirea datelor utilizatorilor britanici ai WhatsApp, anul trecut.

De asemenea, autorităţile europene au susţinut că Facebook trebuie să oprească procesarea datelor utilizatorilor cât timp investighează modificările de politică de confidenţialitate.

Mai mult, comisia federală a Statelor Unite a primit plângeri din partea unor grupuri care susţin că Facebook încalcă legea americană prin practici înşelătoare.

Companiilor li se cere să asigure informaţii clare reglementatorilor în timpul perioadei de probă a fuziunii. Facebook a informat reglementatorii în august 2014 că nu va putea să stabilească o compatibilizare a conturilor utilizatorilor celor două companii, a spus UE. Comisia Europeană susţine acum că acest lucru era posibil, din punct de vedere tehnic, la acea vreme. Pentru încălcarea regulilor, sancţiunea se ridică la 1% din vânzările anuale.

 
Cuvinte cheie:
FACEBOOK
, UE
, WHATSAPP
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide