Business Internaţional

Falcon Electronics: Vânzările locale de camere video DVR pentru bord nu depăşesc 10.000 de unităţi anual

Falcon Electronics: Vânzările locale de camere video...
28.11.2017, 00:00 98

Vânzările de camere video de înregistrare a traficului auto (camere DVR) din România nu depăşesc 10.000 de unităţi anual, conform estimărilor Falcon Electronics, în condiţiile în care traficul este tot mai aglomerat ca urmare a înmatriculării tot mai multor maşini, iar numărul accidentelor grave este în continuă creştere. „Spre comparaţie, în Marea Britanie, încă de acum doi ani aceste produse marchează o creştere mai rapidă decât tabletele, camerele foto sau chiar brăţările de fitness. Ne aşteptăm totuşi ca şoferii din România să evalueze mai atent în perioada următoare beneficiile camerelor de bord, care pot fi oricând martori imparţiali la tot ce ni se întâmplă în trafic. Estimăm că, în 2018, numărul şoferilor români care vor adopta aceste dispozitive va creşte cu 20-25%“, a declarat Corina Diţu, director de marketing în cadrul Falcon Electronics, unul dintre cei mai mari distribuitori de electronice auto de pe piaţa locală. 

Camerele video de bord se comercializează în România la un preţ mediu situat între 400 – 500 de lei. Deşi preţul mediu de pe plan local este mai accesibil decât în Marea Britanie, vânzările sunt încă la un nivel redus faţă de ţările vestice. Spre exemplu, în Marea Britanie sunt deja peste 8 milioane de camere video de bord în uz şi multe dintre companiile de asigurări nu doar că iau în considerare dovada video înregistrată de acestea, dar şi oferă proactiv reducere la asigurarea auto pentru cei care deţin un astfel de dispozitiv. La nivel global, piaţa de camere video de bord va ajunge la 5,3 miliarde dolari în 2022, potrivit estimărilor companiilor de cercetare de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO