Business Internaţional

Finlanda speră că Uniunea Europeană va continua să funcţioneze în sistemul actual

Finlanda speră că Uniunea Europeană va continua să...

Autor: Mihai Draghici

03.03.2017, 19:21 146

"Ideea este că ar trebui să continuăm cu toţii împreună; unitatea este foarte importantă acum, iar toate statele membre trebuie să ia parte la viitoarele decizii cât se poate de mult", a afirmat Juha Sipila, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Referindu-se la propunerile formulate de Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Juha Sipila a explicat că "formarea unor nuclee politice diferite" la nivelul Uniunii Europene nu este în interesul Finlandei.

"Multe dintre schimbările propuse ar necesita redeschiderea tratatelor Uniunii Europene. Acest lucru ar însemna un proces de negociere care ar dura mulţi ani, fără certitudine asupra rezultatelor. Uniunea Europeană nu îşi poate permite acest lucru", a subliniat liderul de la Helsinki.

Comisia Europeană a adoptat un plan de reformare a Uniunii Europene, preşedintele Jean-Claude Juncker prezentând cinci posibile direcţii ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a ţărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piaţa unică, pe apărare şi securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO