Business Internaţional

FMI şi-a pierdut răbdarea cu Grecia şi a plecat de la masa negocierilor de bailout. EU i-a cerut Atenei să decidă dacă rămâne sau nu în zona euro

FMI şi-a pierdut răbdarea cu Grecia şi a plecat de la...

Autor: Bogdan Cojocaru

11.06.2015, 19:26 2904

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a suspendat discuţiile cu Grecia privind ajutarea ţării falimentare deoarece în negocierile de până acum nu s-a făcut niciun progres, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei financiare de la Washington. FMI este unul dintre cei mai importanţi creditori ai Greciei şi unul dintre arhitecţii programelor de bailout aplicate acestui stat.

“Sunt diferenţe majore în privinţa majorităţii punctelor de interes. Nu s-a făcut niciun progres în reducerea acestor diferenţe. În aceste condiţii suntem foarte departe de un acord”, a afirmat purtătorul de cuvânt Gerry Rice, citat de The Wall Street Journal.

Rice a amintit că echipa de negociatori a FMI a fost retrasă de la Bruxelles, unde reprezetanţii Atenei discută cu oficiali europeni. 

“Mingea este acum în curtea Greciei”, a spus el.

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, i-a spus premierului elen Alexis Tsipras să înceteze cu maşinaţiunile şi să decidă dacă acceptă sau nu condiţiile cerute pentru menţinerea ajutorului financiar. Tusk a acuzat Grecia că se joacă cu propriul viitor şi l-a presat pe Tsipras să facă compromisuri pentru a scăpa ţara de dezastru economic, notează Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO