Business Internaţional

Franţa şi Rusia ar putea anula contractul privind navele Mistral

Franţa şi Rusia ar putea anula contractul privind...

Autor: Mihai Draghici

24.04.2015, 20:58 274

Franţa nu a livrat încă navele militare Mistral.

Problema urma să fie abordată vineri de preşedintele Franţei, François Hollande, cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Erevan.

Hollande anunţa miercuri că Franţa analizează "toate opţiunile" în privinţa contractului privind livrarea navelor militare Mistral Rusiei. "În privinţa navelor Mistral, vor fi toate abordate toate opţiunile", a spus Hollande după întrevederea pe care a avut-o la Paris cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. "În momentul de faţă, după cum am mai spus, navele Mistral nu pot fi livrate, din cauza contextului. Iar, dacă nu vor fi livrate, nu văd de ce ar trebui plătite. Este un principiu foarte simplu...", a subliniat preşedintele Franţei.

În virtutea unui contract de 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de euro) semnat în anul 2011, Parisul trebuia să livreze Rusiei două nave portelicopter de tip Mistral. Pe fondul crizei din Ucraina, navele nu au fost încă livrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO