Business Internaţional

Germania vrea să limiteze vânzarea de companii către investitorii chinezi. Ţara a ajuns destinaţia de top a chinezilor care vor să investească în Europa

Germania vrea să limiteze vânzarea de companii către...

Autor: Mediafax

24.10.2016, 16:00 407

Aixtron a anunţat luni că ministrul economiei din Germania şi-a retras certificatul prin care confirma că nu are nicio obiecţie cu vânzarea companiei, ceea ce a însemnat revizuirea afacerii. Aixtron a anunţat că a fost informată de decizie vineri.

Compania a anunţat că revizuirea tranzacţiei ar putea afecta "ordinea publică" în Germania. Decizia este parte dintr-un val de măsuri protecţioniste luate de Germania împotriva investiţiilor chineze în ţară, în special după ce Midae, o companie chinezească, a cumpărat producătorul german de roboţi Kuka, una dintre cele mai inovative companii de inginerie, într-o tranzacţie de 4,5 miliarde de dolari finalizată la începutul anului.

Miniştrii germani nu au reuşit să susţină o ofertă alternativă de la un rival european. Cancelarul Angela Merkel s-a plâns că este o lipsă de reciprocitate, în condiţiile în care China a impus restricţii de investiţii companiilor din Germania.

Germania a ajuns destinaţia de top a chinezilor care vor să investească în Europa.

Tranzacţii record de 10,8 miliarde de dolari au fost anunţate în prima jumătate a acestui an. Investitorii chinezi au cumpărat 37 de companii germane în această perioadă, comparativ cu 39 de companii tot anul trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO