Business Internaţional

Grupări şiite ameninţă Turcia cu atacuri dacă nu se retrage din Irak, denunţând "aroganţa otomană"

Grupări şiite ameninţă Turcia cu atacuri dacă nu se...

Autor: Mihai Draghici

09.12.2015, 18:37 215

Grupuri paramilitare şiite susţinute de Iran ameninţă că vor lansa atacuri împotriva Turciei dacă nu va retrage trupele de pe teritoriul Irakului, denunţând "aroganţa" de tip "otoman" a Ankarei, după expirarea termenului-limită de 48 de ore impus de Guvernul de la Bagdad.

Karim al-Nuri, purtătorul de cuvânt al brigăzii şiite Badr, a comparat incursiunea militară turcă în nordul Irakului cu acţiunile reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, avertizând că "toate opţiunile" sunt disponibile.

"Avem dreptul să ripostăm şi nu excludem niciun tip de ripostă până când turcii nu îşi vor învăţa lecţia. Visează să reinstaureze regimul otoman? Aceasta este o mare deziluzie şi vor plăti scump pentru aroganţă", a atras atenţia al-Nuri.

"Opţiunea militară este probabilă şi, peste câteva zile, am putea începe să lansăm operaţiuni împotriva intereslor turce, fie că este vorba de militari turci sau de alte obiective turce", a declarat Jafaar Hussaini, purtătorul de cuvânt al grupului şiit Kataib Hezbollah.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO