Business Internaţional

Guvernul Viktor Orban menţine "angajamentul deplin" de apartenenţă a Ungariei la UE

Guvernul Viktor Orban menţine "angajamentul deplin" de...

Autor: Mediafax

19.09.2016, 22:25 77

"Guvernul Ungariei menţine angajamentul deplin în favoarea Uniunii Europene şi a valorilor acesteia", a declarat luni după-amiază Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Cabinetului condus de Viktor Orban.

"Referendumul din 2 octombrie, privind planul UE de distribuire a refugiaţilor, nu are nicio legătură cu apartenenţa Ungariei la UE, în pofida zvonurilor false privind contrariul", a adăugat Kovacs, citat de agenţia MTI.

"Referendumul este pe tema viitorului continentului şi a cotelor obligatorii de distribuire a refugiaţilor, o decizie luată în mod ilegal care poate avea efecte periculoase. Schema de distribuire a imigranţilor extracomunitari ameninţă Spaţiul Schengen şi s-a demonstrat că, printre imigranţi, în Europa s-au infiltrat terorişti", susţine Kovacs.

"Nimeni nu trebuie să ia decizii în locul Ungariei privind oamenii lângă care trebuie să trăim", a continuat oficialul de la Budapesta, referindu-se la distribuirea extracomunitarilor, insistând că "şantajul politic nu va funcţiona".

"Uniunea Europeană trebuie să abordeze cauzele crizei imigranţilor în ţările de origine, nu să permită aducerea problemei în Europa", a încheiat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a luat măsuri dure pentru limitarea afluxului imigranţilor extracomunitari, construind garduri la frontierele cu Serbia şi Croaţia. Budapesta a fost criticată în repetate rânduri de Uniunea Europeană. Recent, ministrul de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, a denunţat politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei, pledând pentru excluderea Ungariei, cel puţin temporar, din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO