Business Internaţional

Guvernului britanic,îndemnat să asigure accesul Marii Britanii la programul Erasmus Plus după Brexit

Guvernului britanic,îndemnat să asigure accesul Marii...

Autor: Mediafax

13.09.2016, 14:01 142

Programul Erasmus Plus le permite studenţilor să studieze pe gratis într-unul din cele 33 de state europene, costurile fiind acoperite din fonduri europene.

Peste 200.000 de studenţi au beneficiat de acest plan de finanţare, şi de programul anterior, Erasmus, care a fost lansat în anul 1987.

În ultimul an academic, la acest program au participat 15.500 de studenţi britanici.

Una dintre opţiuni, pentru ca Marea Britanie să rămână în continuare membră a acestui program, în situaţia în care aceasta nu va mai face parte din Uniunea Europeană, este finanţarea directă de către Trezorerie şi universităţi, la fel ca în cazul statelor Macedonia, Islanda, Turcia, Liechtenstein şi Norvegia.

Întrebat fiind în luna iulie dacă poate garanta participarea Marii Britanii la programul Erasmus în urma Brexitului, David Davis, secretarul de stat al pentru negocierile cu UE pe tema ieşirii Marii Britanii, a refuzat să garanteze acest lucru.

Neil Carmichael, membru al Parlamentului şi Preşedintele Comitetului parlamentar britanic pentru educaţie, a declarat că menţinerea legăturilor şi oportunităţilor cu instituţiile europene urmează a fi de mare importanţă unei Marii Britanii care nu va mai face parte din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO