Business Internaţional

Horia Tecău: Cred că Zika a fost un motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe la Rio

Horia Tecău: Cred că Zika a fost un motiv al...

Autor: Mediafax

30.09.2016, 20:50 30

"Cât am stat la Rio, zece zile, nu am auzit o dată cuvântul Zika, nu am văzut un ţânţar. Pur şi simplu cred că e un alt motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe", a declarat Horia Tecău, la o conferinţă de presă.

Printre cei care nu au participat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika se numără şi Simona Halep, dar şi alţi sportivi din străinătate precum tenismenul canadian Milos Raonic sau jucătorul nord-irlandez de golf Rory McIlroy.

Cât despre Simona Halep, Horia Tecău crede că este doar o chestiune de timp până când aceasta va cuceri primul turneu de Mare Şlem şi va deveni numărul 1 WTA.

"Sunt multe turnee de jucat, a câştigat multe turnee, e acolo în fruntea clasamentului, cred că pentru Simona este doar o chestiune de timp până va câştiga primul Grand Slam, până va ajunge
numărul 1, cred că joacă la un nivel înalt, constant şi cu siguranţă după ce va avea o victorie asupra Serenei sau un turneu de Grand Slam va urma o serie mai lungă", mai spus Tecău.

Tecău este deschis unei noi colaborări cu Simona Halep, la dublu mixt: "Nu ştiu cât îşi doreşte ea să mai joace la mixt pentru că se concentrează foarte mult pe simplu şi e greu când ai ca obiectiv câştigarea unui Grand Slam lşa simplu şi ajungi într-un sfert de finală şi vrei să te odihneşti să te recuperezi pentru următorul meci să intri la mixt. E mai greu să participi în două probe, dacă îi va face plăcere şi va dori să reintre în proba de mixt putem juca împreună".

Tecău crede că Serena Williams va mai juca tenis cel mult doi ani: "Cred că un an, maxim doi, cred că a ajuns la o saturaţie fizică şi mentală, ştiu că îşi doreşte să depăşească recordul lui Graff la numărul de Grand Slamuri, dar e greu. Cu cât înaintează în vârstă e cu atât mai greu", a mai declarat Tecău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO