Business Internaţional

Hosni Mubarak, arestat pentru 15 zile. Anunţul a fost făcut pe Facebook

Hosni Mubarak, arestat pentru 15 zile. Anunţul a fost făcut pe Facebook

Autor: Traian Terzianm

13.04.2011, 11:31 30

Procurorii egipteni au emis nmandat de reţinere a preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, alăturide doi fii ai săi, pentru o perioadă de 15 zile, pentru acuzaţii decorupţie şi folosirea represaliilor violente împotrivamanifestanţiilor de la începutul anului care s-au soldat cu celpuţin 800 de victime, informează The New York Times.

Reţinerea lui Mubarak a fostanunţată la televiziunea publică şi pe o pagină a reţelei desocializare Facebook, care a fost creată de către biroulprocurorului egiptean ce se ocupă de acest caz.

"Procurorul a ordonat ca fostulpreşedinte Mohamen Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi Alaa şiGamal Mubarak să fie plasaţi în detenţie pentru 15 zile, în cadrulanchetei privind folosirea violenţei împotriva manifestanţiilor întimpul revoltei din ianuarie şi februarie", conform paginii deFacebook.

Anunţul autorităţilor egiptene afost făcut la câteva ore după ce Hosni Mubarak a fost internatîntr-un spital din staţiunea Sharm el-Sheikh, unde s-a retras dupădemisia din 11 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO