Business Internaţional

Inundaţii şi alunecări de teren din Indonezia, soldate cu 19 morţi

Inundaţii şi alunecări de teren din Indonezia, soldate...

Autor: Mediafax

21.09.2016, 10:41 51

În regiunea Garut din vestul insulei, un râu a ieşit din matcă şi a provocat inudaţii, nivelul apei ajungând până la aproximativ doi metri, a precizat un purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Catastrofelor, Sutopo Purwo Nugroho, într-un comunicat.

"În raportul oficial (valabil pentru regiunea Garut) au fost anunţate 16 decese şi 8 persoane dispărute", a adăugat el. Printre victime se numără un bebeluş de opt luni şi patru copii sub 10 ani, a mai declarat acesta.

Peste o mie de locuitori din această regiune au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi s-au adăpostit în corturi instalate de echipele de slavare în apropiere de zonele inundate, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o altă regiune din vestul insulei Java bilanţul alunecărilor de teren în oraşul Sumedang a ajuns la 3 morţi, iar o altă persoană a fost îngropată sub o grămadă de noroi şi pietre.

Două persoane au fost rănite iar o moschee a fost distrusă, a mai spus responsabilul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO