Business Internaţional

Investiţie de 5,6 mil. euro pentru realizarea unui drum transfrontalier

Investiţie de 5,6 mil. euro pentru realizarea unui drum...

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2014, 18:14 647

Consiliul Judeţean Satu Mare a finalizat implementarea unui proiect de 5,6 mil. euro, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, ce a presupun realizarea unui drum de legătură de 11,5 km între Sanislău(România) şi Ömböly(Ungaria). În cadrul proiectului au fost realizaţi 10 km de drum pe teritoriul României, respectiv 1,5 km pe teritoriul Ungariei.

Proiectul urmăreşte reabilitarea unei vechi legături rutiere ce leagă centrul comunei Sanislău de localitatea Ömböly din Ungaria, unul dintre obiectivele specifice ale proiectului fiind axat pe reducerea gradului de izolare a localităţilor din zonă, în vederea deschiderii unei noi legături rutiere peste graniţă. Legătura va fi funcţională în urma intrării României în spaţiul Schengen, deoarece în cadrul proiectului nu este prevăzut a se realiza un punct de trecere a graniţei. Valoarea totală a proiectului este de peste 5,6 mil. euro, din care partea Consiliului Judeţean Satu Mare este de aproximativ 4,9 mil. euro. Execuţia lucrărilor de infrastructură a fost realizată de către compania Tehnic Asist din Botoşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO