Business Internaţional

Israelul acuză Hamas că foloseşte spitalele ca parte a maşinii sale de război

Israelul acuză Hamas că foloseşte spitalele ca parte a...

Autor: Cosmin Pirv

05.11.2023, 19:42 20

Forţele de apărare israeliene (IDF) au acuzat Hamas că „exploatează sistematic spitalele” ca parte a maşinii sale de război, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a spus că Israelul loveşte „pe baza informaţiilor” şi în conformitate cu dreptul internaţional, adăugând: „Nu dorim să lovim spitale şi ambulanţe”.

El a vorbit despre „bastioane Hamas” sub, în interiorul şi în jurul a trei spitale din Gaza.

Hagari a declarat că spitalul Al-Shifa, cel mai mare din oraşul Gaza, se află deasupra unui centru de comandă şi control al Hamas.

De asemenea, el a prezentat înregistrări video cu ceea ce el a spus că a fost deschiderea unui tunel la spitalul Sheikh Hamad din Gaza. Alte imagini, potrivit acestuia, arată luptători Hamas trăgând asupra soldaţilor IDF din interiorul spitalului.

Hagari a mai spus că un alt spital din nordul Gaza a fost folosit ca sediu operaţional. El a precizat că spitalul a fost construit deasupra unui „oraş subteran” format din reţele de tuneluri.

Israelul a fost criticat în ultima perioadă pentru presupusele lovituri asupra sau în apropierea infrastructurii medicale din Gaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO