Israelul reprezintă "cea mai mare ameninţare" la adresa păcii şi securităţii mondiale

16 feb 2017 Autor: Mircea Olteanu

Israelul reprezintă cea "cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii mondiale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghasemi, la câteva ore după întâlnirea între preşedintele american Donald Trump şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Preşedintele Trump a declarat după întâlnirea cu Netanyahu că "pericolul ambiţiilor nucleare ale Iranului" reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii Israelului şi promis că va face mai mult pentru a împiedica dezvoltarea de către Teheran a unor arme atomice.

Trump a reiterat că acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul este "unul dintre cele mai proaste".

"Adevărul crud este că aceste acuzaţii injuste sunt repetate de regimul zionist care nu respectă nicio lege internaţională şi care are sute de focoase în arsenalul său atomic", a declarat Ghasemi.

Oficialul a mai afirmat că Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a confirmat, în repetate rânduri, natura paşnică a programului nuclear iranian.

Se crede că Israelul este singurul stat din Orientul Mijlociu care are în posesie arme nucleare, cu toate că Tel Avivul a refuzat să confirme sau să nege existanţa aresnalului său atomic.

 

 
Cuvinte cheie:
IRAN
, ISRAEL
, NUCLEAR
, crestere
, teheran
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide