Business Internaţional

Italia ameninţă că le oferă vize de circulaţie în UE extracomunitarilor aduşi în porturile italiene

Italia ameninţă că le oferă vize de circulaţie în...

Autor: Mihai Draghici

18.07.2017, 18:05 92

"Suntem într-un fel de război", a declarat Mario Giro într-un interviu acordat cotidianului de stânga Il Manifesto şi publicat pe site-ul Ministerului italian de Externe.

"Noi nu acceptăm să fim transformaţi într-un centru european pentru imigranţi, nici nu ne putem simţi vinovaţi pentru că salvăm oameni de pe mare; responsabilitatea trebuie să fie a tuturor", a argumentat Giro, evocând posibilitatea de a le oferi 200.000 de vize umanitare imigranţilor extracomunitari, care se vor putea deplasa astfel prin celelalte state ale Uniunii Europene.

Italia a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă afluxului de zeci de mii de imigranţi care vin din Africa pe Marea Mediterană.

La rândul său, Austria a avertizat de mai multe ori că va institui controale militare la punctul de frontieră Brenner, situat la frontiera cu Italia, în cazul în care afluxul de imigranţi extracomunitari se va intensifica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO