Business Internaţional

Japonia trage bursele europene pe scădere

Autor: Vlad Popescu

22.08.2012, 10:53 444

Totodată, investitorii aşteaptă concluziile discuţiilor bilaterale care încep miercuri între liderii europeni.

Premierul elen Antonis Samaras se va întâlni miercuri cu premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, preşedintele Eurogroup, forul miniştrilor de Finanţe din zona euro, care va efectua o vizită de o zi la Atena. Vineri, liderul elen va merge la Berlin pentru discuţii cu cancelarul german Angela Merkel, după care se va întâlni la Paris cu preşedintele Francois Hollande. Merkel şi Hollande au programată o întrevedere bilaterală pentru joi.

Japonia a înregistrat un deficit comercial de 517,4 miliarde yeni (6,5 miliarde dolari) în luna iulie, faţă de un excedent de 60,3 miliarde yeni în iunie, a anunţat miercuri ministerul Finanţelor de la Tokyo. Variaţia este cauzată de recesiunea din zona euro şi încetinirea creşterii economice a Chinei, care au exercitat presiuni negative asupra exporturilor, în timp ce creşterea preţurilor petrolului a contribuit decisiv la majorarea importurilor.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a scăzut cu 0,6% în debutul şedinţei de tranzacţionare. Pieţele asiatice au scăzut miercuri cu 0,5%. La New York, indicele Standard & Poor's 500 a închis marţi în scădere cu 0,4%, însă a atins în cursul şedinţei maximul ultimilor patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO