Business Internaţional

Jocurile Olimpice au impulsionat puternic sectorul turistic al Braziliei

Jocurile Olimpice au impulsionat puternic sectorul...

Autor: Catalina Apostoiu

05.01.2017, 18:15 107

Brazilia a înregistrat un număr record de turişti străini în 2016 graţie jocurilor olimpice, scrie Deutsche Welle. Aproximativ 6,6 milioane de turişti străini au vizitat ţara din America Latină, în creştere cu 4,8% faţă de anul anterior.

Veniturile din turism au avansat în 2016 cu 6,2%, la 6,2 miliarde de dolari, cei mai mulţi turişti provenind din ţara vecină Argentina şi din SUA.

Potrivit ministerului turismului din Brazilia, sectorul turistic al ţării a primit din partea Jocurilor Olimpice un impuls mai puternic decât cel al oricărei alte ţări care a găzduit evenimentul. Spre exemplu, Marea Britanie a înregistrat o creştere de numai 1% în 2012.

Dintre cei care au vizitat Brazilia anul trecut, 95% au declarat că intenţionează să revină în această ţară, cea mai populară destinaţie din America Latină. După jocurile olimpice ţara rămâne în recesiune, dobânzile sunt extrem de ridicate, ca şi rata inflaţiei şi cea a şomajului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO