Business Internaţional

Joe Biden gafează din nou în timp ce susţine că nu are probleme de memorie: L-a confundat pe preşedintele Egiptului cu cel al Mexicului. Un procuror al Departamentului de Justiţie îl numise anterior „un bătrânel simpatic cu o memorie slabă”

Joe Biden gafează din nou în timp ce susţine că nu...

Autor: Valeriu Dănilă

09.02.2024, 16:55 147

Preşedintele american Joe Biden a organizat o conferinţă de presă în care a vrut să combată zvonurile că are probleme de memorie, scrie Bloomberg. Cu toate acestea, Biden a gafat din nou greşind numele unui şef de stat din Orientul Mijlociu.

Totul a pornit de la o declaraţie a lui Robert Hur, procuror special al Departamentului de Justiţie, în care îl numeşte pe Biden „un bătrânel simaptic cu o memorie slabă”, în încheierea unui raport privind gestionarea documentelor clasificate.

În timpul conferinţei Biden a făcut, pe un ton nervos, declaraţii despre situaţia din Orientul Mijlociu. Spre sfârşitul evenimentului acesta s-a referit la Abdel Fattah El-Sisi, preşedintele Egiptului, ca fiind preşedintele Mexicului.

Ocazia a fost folosită imediat de către oponenţii lui Biden pentru a explica că preşedintele american nu este apt medical pentru a conduce SUA.

În acest timp timp, aliaţii lui de la Casa Albă s-au arătat frustaţi de întâmplare, explicând că Biden este supus de presă unor standarde mult mai înalte decât Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO