Business Internaţional

Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea Europeană să fie "superputere" nucleară - FAZ

Liderul polonez Jaroslaw Kaczynski vrea ca Uniunea...

Autor: Mihai Draghici

06.02.2017, 21:30 90

"Uniunea Europeană a fost un proiect de succes până când au fost făcute două erori majore: Tratatul de la Lisabona şi criza refugiaţilor", afirmă Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS, dreapta).

Liderul polonez pledează pentru consolidarea puterii militare a Uniunii Europene. "Eu aş saluta o Europă ca superputere atomică, una care să poată ţine pasul cu Rusia", declară Jaroslaw Kaczynski, cerând şi modificarea tratatelor comunitare în sensul creşterii puterilor statelor naţionale în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene.

"În prezent, doamna Angela Merkel (cancelarul Germaniei - n.red.) este numărul unu în Europa, iar aceasta nu este o situaţie sănătoasă. Este necesară creşterea competenţelor statelor naţionale şi reducerea atribuţiilor Uniunii Europene", subliniază Jaroslaw Kaczynski, într-un interviu acordat publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Liderul polonez consideră că refugiaţii trebuie să primească asistenţă, dar în centre de cazare situate în afara Uniunii Europene. "O primire masivă a refugiaţilor în Europa ar echivala cu lichidarea civilizaţiei formate pe bazele creştinismului", a atras atenţia Jaroslaw Kaczynski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO