Business Internaţional

Lou Pearlman, fondatorul trupelor Backstreet Boys şi NSync, a încetat din viaţă

Lou Pearlman, fondatorul trupelor Backstreet Boys şi...

Autor: Mediafax

22.08.2016, 14:18 356

Mogulul boy-band-urilor americane, Lou Pearlman, a murit în închisoare la vârsta de 62 de ani.

Acesta a devenit cunoscut datorită succesului unor trupe precum Backstreet Boys, sau NSync, fondate şi coordonate iniţial de către el.

Pearlman a fost condamnat în 2008 la 25 de ani de închisoare, după ce a fost acuzat de o fraudă în valoare de 300 de milioane de dolari, printr-un mecanism tip schemă Ponzi.

Lance Bass, din fosta trupă NSync a postat pe Twitter un mesaj despre Pearlman: "Poate că nu a fost cel mai bun om de afaceri, dar cel mai probabil, fără influenţa sa, nu eram cine sunt astăzi", a scris artistul pe reţeaua de socializare.

Cauza morţii lui Pearlman nu a fost încă dezvăluită.

Iniţial, Lou Pearlman a fost inspirat de succesul trupei "New Kids On The Block", aşa că şi-a făcut o casă de discuri şi apoi a organizat o preselecţie din care a selectat cinci artişti necunoscuţi. În scurt timp, aceştia au înregistrat piese, au filmat clipuri şi au vândut peste 130 de milioane de albume, sub numele de "Backstreet Boys".

NSync a fost, de asemenea, tot un "produs" marca Pearlman, cu un succes masiv. E drept că nu a reuşit să depăşească succesul primei trupe lansate, dar cele peste 55 de milioane de discuri vândute ale trupei au făcut din aceasta tot un "gigant" al industriei muzicale.

Mai târziu, Pearlman a fondat alte trupe, precum LFO, Take 5, Natural, sau O-Town şi grupul de fete Innosense, care a inclus-o iniţial şi pe Britney Spears.

"Puteţi să-l iubiţi, sau să-l urâţi, dar Lou ne-a dat multora dintre noi un start. E ruşinos că s-a lăsat copleşit de lăcomie!", a fost mesajul postat pe Twitter de către Ashley Parker Angel, unul din membrii trupei "O-Town".

Într-o declaraţie anterioară, Pearlman a încercat să se căiască în faţa Americii, pentru daunele produse: "De când sunt arestat, am ajuns să realizez tot răul pe care l-am făcut. Îmi pare foarte rău şi îmi cer scuze pentru tot ce s-a întâmplat!", a spus Pearlman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO