Business Internaţional

Marco Cremona, Google London: Trimitem 6 miliarde de emoji în fiecare zi. Ne mutăm de la comunicare bazată pe cuvinte la comunicare bazată pe imagini

Marco Cremona, Google London: Trimitem 6 miliarde de...

Autor: Alex Ciutacu

24.10.2017, 15:35 106

Digitalizarea a schimbat modul în care oamenii comunică, majoritatea mesajelor fiind acum transmise preponderent în imagini, în loc de cuvinte, totul fiind o consecinţă a vieţii polarizate de către telefonul mobil, explică Marco Cremona, Creative Lead, Google London.

În ultimii ani advertisingul s-a schimbat pentru că şi viaţa oamenilor s-a schimbat. Provocarea în advertising era să găseşti idei bune şi să le găseşti foarte repede, folosind doar câteva canale de comunicare către public. Însă fereastra care a fost deschisă de era smartphone-urilor a dus comunicarea la un alt nivel.

„De 10 ani telefonul mobil ne polarizează viaţa. Centralitatea telefonului mobil în viaţa noastră de zi cu zi este ceva care scapă de sub control câteodată. Sunt părţi bune şi părţi proaste. Una dintre părţile proaste este faptul că suntem absorbiţi de ecran şi uităm tot ce este în jurul nostru. Statisticile spun că ne verificăm telefonul de 200 de ori pe zi”.

Limbajul a fost schimbat atât de mult încât cuvântul anului desemnat de către Oxford Dictionary a fost anul trecut un emoji.

„Trimitem şase miliarde de emoji în fiecare zi şi toţi ştim ce reprezintă fiecare emoji. Este puţin îngrijorător”.

Aplicaţia de dating Tinder este un exemplu foarte bun pentru răbdarea noastră de a analiza imagini, încât statisticile arată că pentru utilizatori durează în medie o secundă să se hotărască dacă vor să aprecieze o persoană sau nu, doar în funcţie de fotografia de profil pe care o afişează persoana respectivă.

„Tehnologia este ceva ce nu vom înţelege niciodată în întregime deoarece evoluează foarte repede şi evoluează sistematic pe mai multe fronturi, încât o singură persoană nu are timpul şi capacitatea necesară pentru a absorbi toată informaţia”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO