Business Internaţional

Matteo Renzi consideră că imigraţia nu amplifică riscurile teroriste. "Stabilirea unei conexiuni între securitate şi imigraţie în acest moment nu ar fi reală. Acesta este adevărul"

Matteo Renzi consideră că imigraţia nu amplifică...

Autor: Mediafax

19.09.2016, 20:30 48

"Stabilirea unei conexiuni între securitate şi imigraţie în acest moment nu ar fi reală. Acesta este adevărul", a declarat Renzi, la New York, unde se află pentru Adunarea Generală ONU.

"Teroriştii care au venit în Europa nu au venit cu ambarcaţiuni, ci în avioane confortabile. Radicalizarea apare în suburbiile extreme ale oraşelor europene, dar nu în taberele de refugiaţi, ci în închisori", a declarat Matteo Renzi.

Cu toate acestea, Renzi a criticat din nou politicile care au favorizat venirea extracomunitarilor, el atragând atenţia că Italia va lua măsuri unilaterale de combatere a imigraţiei dacă Uniunea Europeană va continua actualele politici. "Dacă Europa va continua în acest mod, noi va trebui să ne organizăm în mod autonom în materie de imigraţie", a subliniat Renzi, potrivit ziarului La Repubblica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO