Business Internaţional

Mediafax Zoom: Copiii Aninei. Galerie FOTO

Copiii Aninei

Copiii Aninei

Autor: Mediafax

16.04.2014, 12:48 175

Anina este locul în care 10.000 de suflete cred într-o poveste fără sfârşit, poveste începută în urmă cu mai bine de 230 de ani. Oraşul este aşezat într-una dintre cele mai frumoase şi pitoreşti zone ale Banatului, iniţial o regiune miniera.

Cartierul “Oraşul Nou”, construit între 1989 şi 1992, părăsit şi apoi vandalizat în ultimii 20 de ani, avea cândva aspectul unei staţiuni situată pe un platou care domină oraşul.

Fără oamenii Aninei am vedea doar un fundal gri, care arată ca în cel mai urât coşmar: blocuri întregi nelocuite, apartamente care în afara pereţilor nu mai au nimic; tot ceea ce a fost lemn a fost smuls şi pus pe foc. Copiii sunt singurele fiinţe care mai înveselesc aceste dărâmături, care aduc mai degrabă cu scene din filmele despre sfârşitul lumii.

Am reuşit să reţin pe peliculă momente unice, permiţându-mi astfel să transmit mai departe prin imagini o poveste a unei lumi străine nouă.

Citiţi articolul integral şi vedeţi toate fotografiile pe mediafaxzoom.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO