Business Internaţional

Medicamentul BCE nu îşi face efectul asupra celei mai mari economii din Europa: Inflaţia din Germania a încetinit puternic

Medicamentul BCE nu îşi face efectul asupra celei mai...

Autor: Anca Dumitrescu

14.07.2015, 11:16 564

Preţurile de consum măsurate conform standardelor europene au scăzut cu 0,2% comparativ cu luna mai, a anunţat marţi biroul federal de statistică, confirmând estimările preliminare.

Pe termen mediu, obiectivul BCE pentru zona euro este o inflaţie anuală de aproape 2%.

Încetinirea puternică a inflaţiei anuale a fost determinată de scăderea preţurilor energiei, cu 5,9% faţă de iunie 2014.

Potrivit standardelor germane, preţurile de consum au scăzut cu 0,1% raportat la luna mai şi au urcat cu 0,3% comparativ cu iunie 2014.

Excluzând preţurile energiei, inflaţia anuală din iunie ar fi fost mult mai ridicată, de 1,1%, conform standardelor naţionale, a precizat biroul pentru statistică.

Banca Centrală Europeană cumpără lunar obligaţiuni guvernamentale în valoare de 60 de miliarde de euro, în cadrul unui program în valoare totală de 1.000 de miliarde de euro valabil până în toamena anului 2016, care are rolul de suplimentare a lichidităţilor din piaţă şi de evitare a deflaţiei în zona euro, în vederea stimulării creşterii economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO