Business Internaţional

Merkel se întâlneşte cu liderii statelor din sud-estul Europei pentru discuţii despre imigraţie

Merkel se întâlneşte cu liderii statelor din sud-estul...

Autor: Mircea Olteanu

24.09.2016, 12:54 762

Pe lângă liderii statelor din sud-estul Europei, printre care şi un reprezentant din partea României, la reuniune sunt aşteptaţi şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Printre liderii statelor din sud-estul Europei care vor participa se numără şi premierul ungar Viktor Orban, un critic înverşunat al politicii promovate de Angela Merkel în ceea ce priveşte imigraţia. Recent, acesta a propus deportarea imigranţilor ilegali din UE pe o insulă sau în nordul Africii, unde ar urma să aştepte până când cererile lor de azil sunt procesate.

Anul trecut, mai multe sute de mii de imigranţi au ajuns în Grecia, de unde au pornit spre Germania, Austria şi statele scandinave, trecând prin ţările din zona de vest a regiunii balcanice.

În martie acest an, la presiunea Vienei, statele balcanice şi-au închis frontierele, fapt ce a redus semnificat afluxul de imigranţi.

Tot atunci, Uniunea Europeană şi Ankara au ajuns la un acord privind limitarea imigraţiei, însă acest acord este în pericol să fie anulat în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Bruxellesul a promis că va oferi ajutor suplimentar Bulgariei pentru a îi permite să gestioneze situaţia privind imigranţi ilegali, iar o nouă unitate a forţelor UE de control a frontierelor urmează să înceapă să opereze din data de 6 octombrie în zona frontierei turo-bulgare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO