Business Internaţional

Mexicanul Carlos Slim îl depăşeşte pe Bill Gates în topul miliardarilor

Mexicanul Carlos Slim îl depăşeşte pe Bill Gates în topul miliardarilor

Autor: Andreea Mindrila

05.03.2012, 19:31 2039

Bloomberg a lansat recent primul clasament zilnic al celor mai bogaţi 20 de oameni din lume. Topul este calculat pe baza modificărilor de pe piaţă, economice şi a informaţiilor obţinute de agenţia de ştiri.

Averea netă a fiecărui miliardar este actualizată în fiecare zi lucrătoare şi este exprimată în dolari.

Clasamentul este condus de Carlos Slim(FOTO), magnatul mexican din industria telecomunicaţiilor care controlează America Movil. Averea lui Slim, 72 de ani, a scăzut cu 478,4 milioane de dolari doar în ziua de 2 martie, la 68,5 miliarde de dolari. Averea miliardarului a crescut însă cu 11% de la începutul anului.

Mogulii americani Bill Gates şi Warren Buffet au ocupat a doua şi respectiv a treia poziţie a clasamentului. Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, are o avere de 62,4 miliarde de dolari, care pe 2 martie s-a redus cu 102, 1 milioane de dolari, iar de la începutul anului până în prezent a crescut cu 11%. Averea lui Buffet, preşedintele Berkshire-Hathaway s-a redus pe 2 martie cu 336,9 milioane de dolari, ajungând la 43,8 miliarde dolari.

Brazilianul Eike Batista, care se află pe locul zece pe lista bogaţilor lumii, râvneşte încă la locul întâi al clasamentului, după ce a promis în urmă cu un an că va deveni cel mai bogat om de pe glob până în 2015.

Averea totală a celor mai bogaţi 20 de oameni ai planetei este de 676,8 miliarde de dolari. Dintre aceştia, nouă sunt americani, trei făcând parte din familia lui Sam Walton, fondatorul Wall-Mart Stores.

Suedezul Ingvar Kamprad este cel mai bogat european, potrivit indicelui. Acesta ocupă poziţia a patra la nivel mondial, având o avere netă de 42,5miliarde de dolari. Kamprad, 85 de ani, controleză grupul Ikea, cel mai mare retailer de mobilă din lume.

În topul realizat de Bloomberg se mai află şi cea mai bogată persoană din Spania, Amancio Ortega, proprietarul companiei Inditex, cu o avere de 38,8 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO