Business Internaţional

Milionarii Asiei i-au depăşit pe cei ai Europei

Milionarii Asiei i-au depăşit pe cei europeni. Activele deţinute de milionarii lumii se ridică la 42.700 miliarde dolari

Autor: Adrian Voicu

22.06.2011, 20:16 631

Numărul milionarilor din Asia a depăşit pentru prima dată peacela al milionarilor europeni, iar în câţiva ani acesta l-ar puteadepăşi pe cel al milionarilor americani, arată cel mai recentraport al companiei Merrill Lynch-Capgemini, citat de Reuters.

Încurajat de creşterea rapidă a economiei Chinei şi Indiei,numărul milionarilor din zona Asia-Pacific a urcat cu 10% la 3,3milioane, fiind depăşit doar de cei 3,4 milioane de milionari dinAmerica de Nord şi urmat de cele 3,1 milioane de milionarieuropeni.

Bogăţia totală a Asiei, în creştere cu 12% la 10.800 de miliardede dolari în 2010, a depăşit-o pe cea a Europei şi ameninţă să odepăşească pe cea a SUA şi Canadei, unde avansul a fost de 9% pânăla 11.600 de miliarde de dolari.

"Pieţele lor de capital sunt emergente, dar economiile lor auajuns deja (la nivelul ţărilor dezvoltate - n.r.)", a declarat JohnThiel, şef al grupului de private banking Merrill. "Nu mai suntemergente".

Activele deţinute de milionari la nivel mondial au urcat cu 9,7%până la un nivel record de 42.700 miliarde dolari - depăşindrecordul înregistrat în 2007 - în timp ce numărul persoanelor caredeţin active de cel puţin un milion de dolari, excluzând locuinţaproprie, a urcat cu 8,3% la 10,9 milioane, se mai arată înraport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO