Business Internaţional

Numărul şomerilor din Franţa a ajuns la maximul istoric după nouă luni de creştere continuă

Numărul şomerilor din Franţa a ajuns la maximul...

Autor: Liviu Popescu

28.08.2014, 18:56 517

Numărul şomerilor din Franţa, a doua economie ca mărime din zona euro, a atins cel mai mare nivel din istorie în iulie, a noua luna consecutivă de creştere, în contextul în care măsurile dure de austeritate, taxele tot mai mari şi reducerile masive ale bugetului destinat serviciilor sociale au pus presiune pe gospodării, scrie PressTv.

În iulie, aproape 3,4 milioane de francezi nu aveau un loc de muncă, cu 26.000 mai mult faţă de luna precedentă. “Creşterea numărului de şomeri reflectă stagnarea economică din Franţa şi din zona euro”, a spus Ministrul Muncii, François Rebsamen.

Creşterea numărului de şomeri reprezintă o altă lovitură devastatoare pentru socialiştii preşedintelui francez Francois Hollande, a cărui cotă de popularitate este la minim, deoarece au promis că vor crea locuri de muncă şi vor reduce nivelul şomajului. Franţa se lupă cu cea mai gravă criză politică şi economică din ultimii doi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO