Business Internaţional

O nouă demisie în vârful Guvernului Marii Britanii

O nouă demisie în vârful Guvernului Marii Britanii

Autor: Marian Avram, Mediafax

09.11.2017, 01:38 129

Priti Patel, ministrul britanic al Dezvoltării Internaţionale, şi-a anunţat miercuri seara demisia, după ce a avut întrevederi neautorizate cu mai mulţi lideri israelieni, devenind al doilea ministru care părăseşte Guvernul Theresey May în ultima săptămână, relatează BBC News Online.

În scrisoarea sa de demisie, Patel şi-a prezentat scuzele în faţa premierului May.

”Am acţionat cu cele mai bune intenţii, dar acestea nu au respectat cerinţele de transparenţă şi de deschidere pe care le-am susţinut şi promovat”, a scris Patel, în scrisoarea sa de demisie.

Demisia ministrului britanic al Dezvoltării Internaţionale vine după ce aceasta a avut întâlniri neautorizate cu înalţi oficiali israelieni, inclusiv cu premierul Benjamin Netanyahu.

”Marea Britanie şi Israelul sunt aliaţi apropiaţi şi este corect să avem o cooperare strânsă, dar aceasta trebuie să se realizeze într-o manieră formală, prin canale oficiale”, a reacţionat Theresa May.

Aceasta a doua demisie a unui înalt oficial al Guvernului Britanic din ultima săptămână.

Anterior, Michael Fallon şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Apărării, pe fondul unor acuzaţii de abuz sexual. Fallon fusese acuzat că a pus mâna pe genunchiul jurnalistei radio Julia Hartley-Brewer în 2002, gest catalogat de către femeia în cauză drept "uşor amuzant".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO