Business Internaţional

Oficialii militari avertizează: Minele navale plantate de ruşi ar putea pluti în derivă de-a lungul coastei Mării Negre

Oficialii militari avertizează: Minele navale plantate...

Autor: Petru Mazilu

14.02.2023, 10:59 43

Oficialii militari au avertizat comunităţile din jurul portului ucrainean Odesa că există un risc ridicat ca minele navale să se desprindă de la locul lor şi să plutească în derivă de-a lungul coastei şi să ajungă la ţărm. 

Minele din epoca sovietică sunt ancorate în zona Odesa. Acestea s-ar putea desprinde în timpul unei furtuni şi ulterior vor fi duse de curent în alte zone, avertizează militarii.

„Există o probabilitate ridicată ca minele navale să se desprindă de ancorele lor şi să ajungă pe ţărm, precum şi să plutească în derivă de-a lungul coastei", a declarat Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare din Odesa, potrivit Sky News.

Ucraineanul a mai spus că ruşii folosesc des minele în Marea Neagră.

„Din martie anul trecut, Rusia a continuat să folosească minele anti-navă pe ancore ca armă neghidată împotriva Ucrainei", a adăugat Bratchuk.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc de utilizarea de mine în largul coastelor ucrainene, împiedicând navigaţia în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO