Business Internaţional

Oraşele din SUA din care fug oamenii. Motivul pentru care americanii au început ”exodul” din oraşele emblematice, precum San Francisco, New York sau Los Angeles

Oraşele din SUA din care fug oamenii. Motivul pentru...

Autor: Corina Zamfir

06.11.2016, 12:00 8917

Americanii părăsesc zonele metropolelor costisitoare pentru a se muta în regiunile mai ieftine ale ţării într-un ritm rapid, potrivit unei analize a Census Data, reflectând astfel impactul pe care îl au costurile locuinţelor, scrie Wall Street Journal.

Cercetătorii au analizat mişcările din 10 cele mai costisitoare zone, inclusiv întreaga coastă a Californiei, New York City şi Miami, dar şi următoarele 90 de zone. Analiză se bazează pe procentul veniturilor necesare pentru plătirea cheltuielile lunare ale unei familii obişnuite.

Cu un procent de 52%, cel mai scump oraş din punctul de vedere al costurilor de chirie şi întreţinere este San Francisco. În general, oamenii care decid să se mute sunt cei care au venituri mici, vârstă sub 40 de ani şi nu au studii superioare.

Pe locul doi regăsim oraşul San Jose, California. „În California, costurile care privesc locuinţa sunt foarte mari. Când vine vorba de achiziţionarea unei case sau plătirea chiriei, cifrele nu au niciun sens”, spune Karim Jinnah, un cetăţean din San Jose.

San Jose este urmat în top de Los Angeles (41.5%), Orange Country (38.4%), Honolulu (37%), Oakland (36.3%), San Diego (35.2%), Ventura Country (30.9%), New York (29.9%) şi Miami (27%).

Datele nu includ motivele pentru care o persoană se mută, susţine Ralph McLaughlin, economisc şef al Trulia. “Toate teoriile sugerează că atunci când o piaţă devine neaccesibilă, cei care duc povora sunt cei care se află la capătul liniei de distribuţie a veniturilor”, spune acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO