Business Internaţional

Papa Francisc intenţionează să viziteze Marsilia în 2023 pentru un forum mediteranean

Papa Francisc intenţionează să viziteze Marsilia în...

Autor: Andreea Tobias

18.12.2022, 15:12 43

Papa Francisc intenţionează să viziteze Marsilia în 2023. Oraşul ar putea găzdui o reuniune a episcopilor mediteraneeni, ultima dintre acestea fiind organizată în februarie 2022 la Florenţa, dar la care Suveranul Pontif a fost nevoit să renunţe.

Papa a declarat duminică că ia în considerare o vizită la Marsilia în 2023 pentru o întâlnire a episcopilor de pe malul Mediteranei, relatează AFP.

"Anul viitor s-ar putea să merg la Marsilia pentru Reuniunea Mediteraneană", a declarat Papa Francisc pentru cotidianul spaniol ABC, precizând că nu va fi o vizită oficială în Franţa.

Marsilia ar putea găzdui în 2023, la o dată care urmează să fie stabilită, o reuniune a episcopilor din Mediterană, a cărei ultimă ediţie a avut loc în februarie 2022 la Florenţa, dar la care Papa a trebuit să renunţe.

Vizita Papei în Marsilia a fost discutată între Suveranul Pontif şi Jean-Marc Aveline, arhiepiscop de Marsilia angajat în dialogul interreligios şi numit cardinal la sfârşitul lunii august de Papa Francisc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO