Business Internaţional

Parlamentul UE, îngrijorat pentru independenţa poliţiei şi sistemului judiciar din Malta

Parlamentul UE, îngrijorat pentru independenţa...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

10.11.2017, 21:31 130

Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a denunţat corupţia accentuată din statul maltez şi l-a acuzat pe premierul Joseph Muscat de comiterea unor infracţiuni, a fost omorâtă, pe 16 octombrie, în urma exploziei maşinii în care se afla.

În acest context, Parlamentul UE a exprimat preocupare în legătură cu ce s-a întâmplat în Malta în ultimii ani, privind "justiţia, democraţia şi drepturile fundamentale, inclusiv libertatea presei şi independenţa poliţiei şi a sistemului judiciar".

"Independenţa poliţiei şi sistemului judiciar din Malta ar putea fi compromisă de faptul că Guvernul are atribuţia de a-l desemna pe comisarul poliţiei, pe şeful FIAU (Agenţia pentru contracararea activităţilor de spălare de bani) şi a procurorului general", au comunicat aceştia.

În cadrul unei conferinţe de vineri, Partidul Popular European a cerut Comisiei Uniunii Europene să monitoreze mai bine Malta.

"Considerăm că există câteva întrebări serioase cu privire la libertatea presei şi lipsa forţelor care aplică legea în Malta", a declarat Daniel Koster, un purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO