Business Internaţional

Poliţia nu a găsit nicio bombă în cele două avioane Air France deviate în SUA şi Canada

Poliţia nu a găsit nicio bombă în cele două avioane...

Autor: Ioana Bojan

18.11.2015, 11:08 96

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă.

Pasagerii au fost debarcaţi din cele două avioane şi conduşi în aeroporturi.

Autorităţile americane au investigat şi nu au descoperit nicio ameninţare credibilă, potrivit unui comunicat difuzat de FBI.

Keith Rosso, un pasager din avionul care decolase din Los Angeles, a declarat că FBI a interogat după aterizarea la Salt Lake City toate persoanele aflate în aeronavă.

Poliţia canadiană a anunţat la rândul său că anchetatorii nu au găsit dovezi privind vreun dispozitiv explozibil, după ce au verificat avionul şi bagajele.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost îmbarcaţi din nou în avion, pentru a pleca spre Paris, potrivit unei purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Mark Skinner, un reprezentant al poliţiei canadiene, a declarat că la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Pasagerii acestui avion vor fi transferaţi la hoteluri peste noapte, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului internaţional Stanfield din Halifax. "Air France va decide când va pleca" aeronava, a adăugat acesta.

Ameninţările cu bombă vizând avioane cu destinaţia Paris intervin în urma atentatelor de vineri seara din capitala franceză, soldate cu cel puţin 129 de morţi, care au fost revendicate de gruparea teroristă Stat islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO