Business Internaţional

Portugalia a depăşit în trei luni deficitul pe care îl estima pentru tot anul

Portugalia a depăşit în trei luni deficitul pe care îl estima pentru tot anul

Autor: Catalina Apostoiu

30.06.2011, 00:04 979

Deficitul bugetar al Portugaliei a ajuns la 8,7% din ProdusulIntern Brut în primul trimestru al acestui an, peste estimărileavansate de noul guvern al ţării şi cu mult peste nivelul de 5,9%din PIB pe care ţara trebuie să-l atingă pe întreg anul dreptcondiţie inclusă în programul de ajutor extern în valoare de 78 demiliarde de euro primit de la UE şi FMI, scrie The Wall StreetJournal.

"Deficitul trebuie corectat rapid", a declarat un oficialfamiliar cu situaţia.

Oficialii agenţiei de statistică a Portugaliei au declarat cădeficitul bugetar pe primul trimestru al acestui an s-a redus de lanivelul de 9,2 procente din PIB înregistrat în trimestrul patru alanului trecut în urma reducerilor de cheltuieli şi majorări de taxeimplementate de către guvernul ţării.

Conform condiţiilor incluse în cadrul programului de bailoutconvenit cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şiBanca Centrală Europeană, Portugalia va trebui să-şi diminuezedeficitul bugetar la 3 procente din PIB până în anul 2013.

Doi oficiali guvernamentali au anunţat că noul cabinet vaaccelera implementarea unor măsuri de reducere a deficitului,inclusiv a celor legate de majorarea de taxe.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO