Business Internaţional

Premierul Italiei, Matteo Renzi: UE trebuie să sancţioneze ţările care nu acceptă refugiaţi în sistemul cotelor

Premierul Italiei, Matteo Renzi: UE trebuie să...

Autor: Mediafax

20.10.2016, 18:29 150

În contextul polemicilor cu Uniunea Europeană pe tema deficitului bugetar al Italiei, Matteo Renzi a subliniat că Guvernul de la Roma respectă reglementările comunitare, astfel că nu ar fi necesară declanşarea vreunei proceduri de sancţionare.

"Legea bugetului italian respectă în totalitate regulile europene, dar, dacă UE vrea să ne ofere sugestii ori semnalări, ascultăm. În privinţa procedurii de sancţionare, aşteptăm. Dar aşteptăm ca UE să le aplice în cazul ţărilor care au promis că vor accepta distribuirea imigranţilor, dar nu au respectat promisiunea", a afirmat Mateo Renzi, citat de ziarul La Repubblica.

Săptămâna trecută, Matteo Renzi a cerut suspendarea finanţării UE pentru ţările membre care nu primesc refugiaţi.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi refugiaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO