Business Internaţional

Premierul japonez, Shinzo Abe, a anunţat priorităţile Guvernului Japoniei, după recentele alegeri parlamentare

Premierul japonez, Shinzo Abe, a anunţat priorităţile...

Autor: Marian Avram, Mediafax

23.10.2017, 10:24 97

Declaraţiile premierului Japoniei vin la câteva ore după ce coaliţia guvernamentală a reuşit să câştige o majoritate confortabilă în alegerile desfăşurate duminică pentru camera inferioară a Parlamentului.

În cadrul unei conferinţe de presă, Abe a afirmat că îşi va păstra angajamentul de a proteja prosperitatea şi pacea japonezilor, indiferent de ameninţări.

”Voi adopta o diplomaţie decisivă şi puternică pentru a rezolva problema nord-coreeană şi voi exercita presiuni pentru ca Phenianul să-şi schimbe politica”, a declarat liderul de la Tokyo.

Duminică, în Japonia au avut loc alegeri pentru camera inferioară a Parlamentului, iar, potrivit sondajelor de opinie efectuate la ieşirea de la urne, Partidul Liberal-Democrat (LDP) şi partenerul de coaliţie Komeito ar urma să câştige 312 locuri în Camera Reprezentanţilor, menţinându-şi astfel majoritatea de două treimi în camera inferioară a Parlamentului nipon.

Liderul de la Tokyo susţine şi o reformă constituţională. Shinzo Abe consideră că este necesară extinderea rolului forţele armate nipone, care prin constituţie sunt limitate la a avea doar un rol defensiv, pentru ca Japonia să aibă la dispoziţie toate opţiunile în cazul unei agresiuni din partea Coreei de Nord.

În plus, în timpul campaniei electorale, Shinzo Abe a promis că va lua o serie de măsuri menite să rezolve problemele demografice ale Japoniei. Acesta a promis că va investi masiv în educaţie, în productivitate şi în reformarea sistemului public de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO