Business Internaţional

Premierul scoţian: Brexitul nu înseamnă Brexit şi pentru Scoţia

Premierul scoţian: Brexitul nu înseamnă Brexit şi...

Autor: Mediafax

13.07.2016, 18:14 202

Sturgeon a spus în Londra că doreşte să iniţieze o serie de discuţii cu noul premier britanic în următoarele zile şi că doreşte să reprezinte interesele Scoţiei. Deşi Marea Britanie în ansamblu a votat să părăsească Uniunea Europeană, fiecare district din Scoţia a votat rămânerea în blocul comunitar.

”Sintagma Brexit înseamnă Brexit nu se aplică în cazul Scoţiei, pentru că ţara noastră a votat diferit în acest referendum”, a spus Sturgeon. ”A premier, la fel cum Theresa May are un mandat, şi eu am o obligaţie să respect voinţa poporului scoţian şi să găsesc o cale să păstrez Scoţia în UE”, a adăugat ea.

May, liderul partidului Conservator care va prelua puterea de la David Cameron, a spus miercuri că va numi un reprezentant care să se ocupe de procesul de Brexit. Premierul scoţian, care s-a întâlnit şi cu guvernatorul Băncii Angliei, a anunţat că doreşte să aibă un cuvânt de spus în acest proces.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO