Business Internaţional

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a dat dreptate lui omologului său israelian, afirmând că UE critică şi statele membre

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a dat dreptate lui...

Autor: Mihai Draghici

19.07.2017, 16:39 102

Uniunea Europeană nu va mai prospera, ci "va dispărea" dacă va mai pune condiţii în cooperarea cu Israelul, a afirmat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la întâlnirea cu liderii Grupului Vişegrad, fără a şti că este auzit de jurnalişti.

"Înţelegem clar despre ce vorbiţi", i-a răspuns Viktor Orban pe un ton conciliant lui Benjamin Netanyahu, amintindu-i, potrivit site-ului Ynetnews.com, că Uniunea Europeană pune condiţii şi ţărilor membre.

Bruxellesul a criticat frecvent Ungaria pentru presupuse încălcări ale libertăţii presei şi pentru politicile dure în materie de imigraţie.

Benjamin Netanyahu s-a întâlnit miercuri, la Budapesta, cu liderii din Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia. Premierul Israelului a denunţat atitudinea Uniunii Europene, care critică frecvent activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania şi politicile generale israeliene faţă de palestinieni. "Europa îşi periclitează dezvoltarea prin periclitarea relaţiilor cu Israelul, prin încercarea nebunească de a crea condiţii" de pace între Israel şi palestinieni. "Israelul este chiar acolo, iar Europa se deconectează singură de acest centru masiv de inovaţie", le-a spus Benjamin Netanyahu, în discuţii private, liderilor Grupului Vişegrad. Însă afirmaţiile au fost interceptate de un microfon care era deschis, iar jurnaliştii le-au auzit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO