Business Internaţional

Preşedintele băncii elveţiene UBS avertizează: Bitcoin ar putea scădea masiv dacă piaţa se corectează

Preşedintele băncii elveţiene UBS avertizează:...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2018, 11:01 162876
Axel Weber, preşedintele UBS Group a transmis că banca elveţiană nu va include bitcoin în serviciile sale deoarece reglementarea prin care trece această piaţă ar putea duce la scăderi masive ale critpomonedei, potrivit Fortune.

„Acesta este un moment în care preţul este neclar”, a transmis Weber în cadrul unui interviu realizat de Bloomberg TV la formul WEF de la Davos. „Ne temem că în viitor dacă aceste investiţi suferă o implozie şi piaţa se corectează, investitorii se vor întreba  - cine ne-a vândut asta?”.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

Sunt foarte multe semne că o supraveghere mai mare a pieţei se pregăteşte – Coreea de Sud dezbate o posibilă interdicţie pe care s-o introducă referitor la reglementarea exchange-urilor, pe fondul temerilor că ajută la spălări de bani şi la evaziuni fiscale, în timp ce China conduce revoluţia reglementărilor de piaţă.

Comisia Europeană a anunţat luna această că ar putea să sporească viteza de reglementare a monedelor virtuale pentru că a început să se creeze o bulă. În Europa, Nordea Bank AB le-a interzis angajaţilor să comercializeze bitcoin şi alte criptomonede.

Există o elasticitate foarte scăzută referitoare la furnizarea de bitcoin, deci fiecare creştere a cererii va rezulta direct într-o creştere a preţului, crede preşedintele UBS. Webber le-a transmis organelor de reglementare să fie foarte atenţi la bitcoin, care se tranzacţiona miercuri la puţin peste 11.000 de dolari, în scădere de la maximul de 18.675 atins la data de 18 decembrie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO