Business Internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Uniunea Europenă nu este este în pericol de dezintegrare în urma Brexitului

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:...

Autor: Mediafax

14.09.2016, 11:36 85

Jean-Claude Juncker şi-a început discursul susţinut în faţa Parlamentului European prin a sublinia că UE "nu are destulă unitate" adăugând că instituţia pe care o conduce "nu intenţionează să distrugă naţiunea-stat".

Şeful Comisiei Europene a mai subliniat că rezultatul referendumului din Marea Britanie este un avertisment care arată că UE este angrenată într-o luptă pentru supravieţuire împotriva naţionalismului din Europa, scrie Reuters online.

"Există crăpături şi adesea fragmentări (...) Acest lucru nu face decât să lase loc populismului galopant," a completat Juncker.

"Nu putem accepta acest lucru pentru că populismul nu rezolvă probleme. Populismul creează probleme şi trebuie să fim atenţi la asta şi să ne protejăm împotriva lui," a mai precizat oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO