Business Internaţional

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin: Trump este o persoană isteaţă şi va înţelege rapid noile sale responsabilităţi

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin: Trump este o...

Autor: Mircea Olteanu

04.12.2016, 14:01 2007

În cadrul interviului, difuzat iniţial în oraşul Vladivostok din Extremul Orient rus, Putin a mai declarat că tentativele de creare a unei lumi unipolare au eşuat, iar echilibrul global este treptat refăcut.

Cu ocazia unei conversaţii telefonice după scrutinul prezidenţial din SUA, liderul rus l-a felicitat pe Trump pentru victoria în alegerile prezidenţiale, dar şi-a exprimat şi "disponibilitatea pentru un dialog cu noua Administraţie pe baza principiilor egalităţii, respectului mutual şi neimplicării în treburile interne", a comunicat Kremlinul.

Vladimir Putin ar putea să se întâlnească cu Donald Trump după ceremonia de învestire a noului lider de la Casa Albă, însă nu există un acord concret în acest sens, a anunţat Kremlinul.

"A reuşit să aibă succes în afaceri, iar asta arată că este o persoană isteaţă", a declarat Putin, care a continuat spunând că "dacă este isteţ, asta înseamnă că va înţelege în totalitate şi destul de repede un nivel diferit de responsabilitate", informează site-ul postului de televiziune France24.

Liderul de la Kremlin a adăugat că Rusia "se aşteaptă că (Trump) să acţioneze precis pe această bază".

În timpul campaniei electorale din SUA, Putin l-a lăudat pe Trump, spunând că republicanul "doar reprezintă interesele oamenilor de rând şi se prezintă pe sine ca o persoană obişnuită care îi critică pe cei care se află la putere de decenii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO