Business Internaţional

Pretenţiile premierului britanic cresc: Care sunt noile cerinţe ale Theresei May cu privire la relaţia cu UE după Brexit

Pretenţiile premierului britanic cresc: Care sunt noile...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

22.09.2017, 17:03 2022

"Nici Marea Britanie, nici Uniunea Europeană nu vor fi în poziţia de a implementa uşor noi aranjamente" după producerea Brexit, în martie 2019, crede Theresa May, motivând astfel necesitatea unei perioade de tranziţie de doi ani.

În această perioadă de tranziţie, relaţiile comerciale UE-Marea Britanie ar urma să continue la fel ca înainte de Brexit, recomandă Theresa May.

"Dacă negocierile vor fi abordate corect, putem găsi o modalitate de a merge înainte care să fie un succes pentru toate popoarele noastre. Vrem cu toţii să terminăm acest proces cât mai curând, dar tonul va fi stabilit de lideri. Trebuie să fie un ton al încrederii reciproce", a continuat Theresa May.

Premierul britanic a subliniat că îşi menţine opinia că "lipsa unui acord va fi un lucru mai bun decât un acord prost" la sfârşitul negocierilor pe tema Brexit.

"Oamenii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, prin urmare vom ieşi. Dar Brexit reprezintă o oportunitate pentru ambele părţi de a ajunge la un nou parteneriat, în sensul unui viitor măreţ pentru UE şi Marea Britanie", a insistat Theresa May.

"Marea Britanie are o relaţie total diferită cu UE decât Norvegia şi Canada. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a crea un parteneriat total diferit" de acordurile UE cu acele ţări. "Să gândim în mod creativ, să fim ambiţioşi", a spus May.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO