Business Internaţional

Preţul petrolului scade din nou pe fondul îngrijorării investitorilor

Preţul petrolului scade din nou pe fondul îngrijorării...

Autor: Indira Crasnea

04.04.2016, 09:37 237

Contractele Futures ale West Texas Intermediate oil au scăzut săptămâna trecută pentru prima oară de la jumătatea lunii februarie. Preţurile au crescut puţin după ce atinseseră minimul ultimilor 13 ani după propunerea Arabiei Saudite, Rusiei, Venezuelei şi Qatar să plafoneze producţia de petrol şi să reducă surplusul la nivel global. Întâlnirea ar urma să aibă loc în Doha pe 17 aprilie.

Deşi Iranul a spus că va lua parte la negocieri, a eliminat din start ideea de a limita producţia, în condiţiile în care sancţiunile internaţionale au fost ridicate în ianuarie.

Ulterior, Arabia Saudită a spus într-un interviu că ţara sa va îngheţa producţia de petrol doar dacă Iran şi alţi producători major vor face acelaşi lucru.

"Îngrijorările erau în creştere legate de întâlnire înainte comentariilor saudite. Analiştii au ajuns la concluzia că indiferent dacă se ajunge la o înţelegere, fără Iran nu se va întâmpla nimic", a spus Mike
Wittner, şeful diviziei de petrol de al Societe Generale în New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO