Business Internaţional

Primarul Londrei, după vizita lui Cameron în România: lideri din ţări UE i-au "ignorat necugetat" propunerile

Primarul Londrei, după vizita lui Cameron în România:...

Autor: Mihai Draghici

14.12.2015, 19:03 3849

"Aşa cum am spus de nenumărate ori, eu cred în mod pasional în avantajele imigraţiei. Numeroasele talente din străinătate ne-au ajutat să transformăm capitala britanică în cea mai dinamică economie urbană din Europa. Dar trebuie să rămână la latitudinea noastră să decidem – aşa cum se întâmplă în America şi în Australia – pe cine să integrăm şi când. Acum, prietenii noştri de la Bruxelles ne dau avertismente, afirmând că nu vor accepta perioada de acomodare de patru ani cerută de premierul ţării noastre", a declarat Boris Johnson, considerat favorit pentru succedarea lui David Cameron la conducerea Partidului Conservator, într-un editorial publicat în cotidianul The Telegraph.

"Aceste propuneri ar însemna că imigranţii nu pot veni aici pentru a se alăpta imediat din sistemul indemnizaţiilor sociale. Se întâmplă să cred că această idee ar fi fost una populară pentru electoratele europene, dar nu contează; nu o vor avea. Deci, întrebarea mea este: ce vor accepta? Trebuie să ştim", a adăugat Johnson, referindu-se la negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

După turneul efectuat de David Cameron în diverse ţări europene, inclusiv în Bulgaria, România şi Polonia, Johnson a adăugat: "Aceşti oameni interpretează greşit, radical şi periculos, semnalele primului-ministru dacă ei cred că el vrea cu orice preţ rămânerea în Uniunea Europeană. David Cameron pe care îl ştiu este mult mai eurosceptic decât alţi colegi britanici".

"Vrem să auzim rapid modalităţi prin care Parlamentul britanic poate bloca reglementări europene, moduri în care să recăpătăm un anumit control asupra frontierelor. Sugestiile premierului britanic au fost modeste şi sensibile. Au fost ignorate în mod necugetat. Ţara noastră poate avea un viitor viabil şi captivant în afara actualelor aranjamente UE. Dacă vom rămâne în Uniunea Europeană sunt necesare reforme; dacă danezilor li se recunosc circumstanţe speciale în relaţia cu UE, trebuie să li se recunoască şi britanicilor", a subliniat primarul Londrei. Johnson se referă la faptul că Danemarca, un alt stat UE, impune cetăţenilor altor state europene o serie de restricţii, inclusiv limite la cumpărarea de proprietăţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO